Vul een zoekterm in
Vul een zoekterm in

BasisOnline Schoolwebsites

Overzicht modules

Een BasisOnline schoolwebsite zit boordevol nuttige functionaliteiten gericht op gebruik binnen de basisschool. Publiceer o.a. eenvoudig fotoalbums, formulieren, schoolkalender, groepenpagina's en nieuws. Plan oudergesprekken middels de Gesprekkenplanner of voeg snel Youtube video's of een Google routebeschrijving toe aan iedere gewenste pagina.
Print

Een greep uit de mogelijkheden...

 

Eenvoudig webpagina's maken


Met de module Onderhoud is wat ervaring met Microsoft Word voldoende om snel webpagina's te maken. Naast de gebruikelijke functionaliteiten heeft de BasisOnline SchoolCMS editor handige hulpmiddelen om het vullen van een webpagina nog sneller en dynamischer te maken. Denk hierbij aan opties waarmee je o.a. snel een Youtube video of een Google kaart kunt insluiten. Of een slideshow van een fotoalbum of recent nieuws op iedere gewenste pagina tonen. En met Sjablonen kun je dan weer snel een gewenste structuur aan een pagina toevoegen, bijvoorbeeld een opsomming van foto's en tekst ernaast.
 

Nieuws & nieuwsbrief publiceren


Hou belangstellenden eenvoudig op de hoogte met de Nieuws module. Recente nieuwsitems kunnen indien gewenst voor een zelf te bepalen duur op de homepagina getoond worden of middels een Gadget op een groepenpagina. Wil je periodiek ouders op de hoogte houden met een nieuwsbrief, dan heb je de beschikking over de Nieuwsbrief module.
 

Social media mogelijkheden


Naast het tonen van de welbekende social media deel buttons op pagina's kun je met het BasisOnline SchoolCMS ook eenvoudig nieuwsitems gelijk publiceren op Twitter en/of Facebook.
 

Drag & drop Fotoalbums


Fotoalbums zijn in een mum van tijd gemaakt door eenvoudig meerdere foto's vanaf PC of USB-stick in een fotoalbum te slepen. Fotoalbums kunnen op zichzelf staand getoond worden maar ook als slideshow op iedere gewenste pagina.
 

Verhoog de vindbaarheid met de SEO module


Maak je BasisOnline schoolwebsite zoekmachine vriendelijk met behulp van de SEO module. Indien gewenst kan je de zoektermen waarop je gevonden wilt worden per pagina instellen.
 

Efficiënter werken met Formulieren


Indien gewenst kan de module Formulieren je werk uit handen nemen. Regel de aanmelding van nieuwe leerlingen digitaal via de website. Of wat te denken van intekenlijsten en deelname formulieren voor activiteiten of ziekmeldingen. De Formulieren module is flexibel en breed inzetbaar.
 

Eenvoudig en flexibel Beheer


De school bepaalt zelf op welke manier de schoolsite onderhouden wordt. Ken met de module Beheer rechten toe op basis van één persoon, per groep of per pagina. Laat leerkrachten alleen hun eigen groepenpagina onderhouden of ken het volledige beheer juist toe aan één of enkele personen. En net zo makkelijk maak je beveiligde pagina's en rechten aan voor bijvoorbeeld Ouderraad of MR.
 

Plan snel en makkelijk oudergesprekken in


Met de Gesprekkenplanner module tekenen ouders zelf in voor een 10-minutengesprek via een besloten gedeelte op de website. Dubbele boekingen kunnen zo niet ontstaan en ouders zien zelf direct welke data en tijden nog beschikbaar zijn voor de ouderavond. Ze kunnen dan een praktische datum en tijd voor zichzelf bepalen. Ouders schrijven indien van toepassing direct in voor de oudergesprekken van alle kinderen, dus ook voor de broertjes en zusjes (mits daar gesprekken voor beschikbaar zijn).
 

Gratis mobiele website


Voor scholen waarvoor een responsive schoolwebsite nog een stap te ver is, is er de Mobiele website module. Even het schoollogo en een foto uploaden naast wat kleuren aanpassen... da's alles. Alle inhoud en aanpassingen aan de reguliere schoolwebsite staan automatisch op de mobiele schoolwebsite... je hebt er verder geen omkijken meer naar.
 

Schoolkalender

 

Waarom nog de jaarkalender op papier uitdelen als je die net zo makkelijk digitaal op de website kunt publiceren met de Kalender module? Hou ouders en andere belangstellende eenvoudig op de hoogte van het schooljaar programma of wat er die week op de agenda staat.
 

BasisOnline SchoolApp

 
Gratis voor iedereen te downloaden; de BasisOnline SchoolApp. Een app waar je eenmalig het adres van de website van je school invult, en waar ouders voortaan in appvorm het laatste nieuws, de kalender, fotoalbums en contactgegevens van de school direct uit hun broekzak toveren. De SchoolApp is beschikbaar in de Apple Store, de Google Play Store (Android) en de Windows Store.

En nog veel meer praktische modules


Natuurlijk kunnen we nog veel meer schrijven. Over de mogelijkheden van modules als Bestanden, Schoolinfo, Statistieken, Poll, Forum, Prikbord, Templates. Maar de flexibiliteit, veelzijdigheid en laagdrempeligheid moet je gewoon zelf zien en ervaren. Geheel vrijblijvend natuurlijk.