Vul een zoekterm in
Vul een zoekterm in

Blog

Waar zijn we nou helemaal mee bezig

Zoals gezegd, het gaat niet alleen om wat we doen, maar ook hoe we onze kennis en kunde samen met onze klanten omzetten naar die succesvolle online communicatie oplossingen voor stichting en school. Oftewel, wat ons nou zo elke dag bezig houdt, lees je in ons blog.
Print
2019
20
Feb
Wij kunnen jullie hulp gebruiken bij onze zoektocht naar die geweldig leuke en getalenteerde Sales Consultant Mobile Apps & Websites voor het Basisonderwijs.
19
Jan
Letterlijk! Helemaal tot aan Zuid-Afrika. De Nederlandse School in Johannesburg en Pretoria (DNS) is heel erg dankbaar en blij met haar nieuwe website én ouderportaal van BasisOnline.
01
Nov
We gaan middels een closed bèta het BasisOnline Ouderportaal 2.0 testen. Meld je nu aan!
2018
10
Okt
Vol trots kunnen wij je vertellen dat BasisOnline verder gaat onder de vlag van Basisschool Apps! Met deze overname bundelen twee leidende organisaties hun krachten op het gebied van online communicatie oplossingen voor het basisonderwijs.
02
Okt
Recentelijk is ons team versterkt met twee nieuwe collega's
13
Sep
Onlangs heeft Stichting Fortior in Venlo e.o. besloten om, naast de websites, ook stichtingbreed te gaan starten met ons Ouderportaal.
28
Aug
BasisOnline mag voor Gewoon Speciaal, een stichting met een aantal scholen voor Speciaal (Basis) Onderwijs en een Expertisecentrum in de provincie Utrecht, aan de slag! We gaan er samen iets moois van maken!
20
Aug
Onze klant stichting SKBA heeft onder de naam Morgenwijzer samen met Sopora de krachten gebundeld in de nieuwe organisatie voor basisonderwijs in Alphen aan den Rijn e.o.
15
Aug
Nou ja, de meeste scholen dan ;-). Inmiddels staan voor de komende weken weer tientallen Ouderportaal trainingen kriskras door heel Nederland op het programma.
12
Mrt
Afgelopen periode zijn we samen met Markant Onderwijs druk bezig geweest met de implementatie van het BasisOnline Ouderportaal. Naast dat het grootste gedeelte van de scholen start met ons Ouderportaal worden ook de websites voorzien van een eigentijds en fris jasje!
28
Dec
Nou ja, naast onze normale overvolle planning in die altijd hectische laatste weken van december zijn we inmiddels ook al verhuist naar een geweldige nieuwe locatie!
07
Dec
Voor iedere organisatie, dus ook basisscholen, is het essentieel om tijdig te inventariseren of zaken zoals veiligheid en privacy van (persoons)gegevens op orde zijn, helemaal met de aankomende Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) per 25 mei 2018.
2017
27
Sep
Alle scholen zijn inmiddels weer enkele weken onderweg en het opgewaaide stof rondom de start van het schooljaar is weer neergedaald.
23
Jun
Het Openbaar Onderwijs in de regio Waterland (OPSPOOR), bestaande uit de samenwerkende besturen SPOOR en OPSO, kiezen voor een intensievere samenwerking met BasisOnline.
01
Jun
Vanaf vandaag versterkt Martijn Rooijakkers ons als de nieuwe Accountmanager! Gepokt en gemazeld door tien jaar ervaring als Leerkracht en IB-er heeft hij zijn sporen binnen het basisonderwijs al ruimschoots verdiend.
18
Mei
Voor het Goudse Stichting Klasse gaat BasisOnline stichting breed de scholen- en stichting websites voorzien van een nieuw eigentijds en responsive ontwerp.
12
Apr
Privacy en veiligheid hebben binnen BasisOnline top prioriteit en ongetwijfeld geldt dat ook voor jouw organisatie. Daarom vragen we nog even je aandacht voor het volgende.
03
Apr
We gaan ons de komende tijd zeker niet vervelen, want we mogen o.a. aan de slag voor een aantal bovenschoolse organisaties door heel Nederland.
10
Mrt
Tevreden klanten, daar doen we het voor! Des te mooier als zo'n tevreden klant opnieuw haar vertrouwen in ons uitspreekt en ons het overkoepelende ontwerp laat realiseren voor 14 scholen.
20
Feb
Aangestoken door de enthousiaste verhalen vanuit Stichting PROOLeiden, heeft OBSG Leiderdorp nu ook gekozen voor BasisOnline!
10
Feb
Voor de nieuwe stichting WIJ de Venen uit Alphen aan den Rijn gaan we op basis van een frisse huisstijl een eigentijdse responsive website maken. Leuke klant, leuke klus, dus we gaan er iets moois van maken!
01
Feb
Na al de responsive websites voor Stichting PROOLeiden en PROOAcademie verzorgd te hebben, mag BasisOnline nu ook het overkoepelende ontwerp voor al haar scholen realiseren.
24
Jan
Wij zoeken op korte termijn een getalenteerde allround Junior Commercieel Medewerker Binnendienst ( 0,8 - 1,0 fte ) die er binnen een enthousiast team plezier in heeft om klanten verder te helpen vanaf het moment dat zij contact zoeken met BasisOnline...
13
Jan
We beginnen het nieuwe jaar met een nieuwe partner. Stichting SPON, voor passend speciaal onderwijs in regio Dordrecht, kiest voor online communicatie met BasisOnline.
2016
30
Nov
Wij zijn blij en ook erg trots op onze erkenning voor het Ouderportaal als zijnde '3.0-proof'!
15
Nov
Stichting SKO de Streek uit Stede Broec heeft gekozen voor het Ouderportaal van BasisOnline.
12
Sep
Na een aantal maanden hard werken, presenteren wij vandaag met gepaste trots de nieuwe BasisOnline Service & Support website.
25
Aug
Nu stichting Zicht PO en Fides kinderopvang de handen ineenslaan, wordt het informeren van ouders een belangrijk speerpunt. Tijd voor het Ouderportaal!
28
Jun
Nadat stichting PCPO Trivia vorig schooljaar al koos voor het veelzijdige BasisOnline SchoolCMS, kiest men na positieve bevindingen ook voor het Ouderportaal.
09
Mei
Na enkele constructieve gesprekken over vernieuwingen op digitaal gebied zijn we verheugd met een hernieuwde samenwerking met OPO Hof van Twente.
20
Apr
De komende maanden gaan we in samenwerking met SKPO Eindhoven bouwen aan een nieuwe website voor het bestuur en diverse scholen.
25
Mrt
Op dit moment is BasisOnline met veel stichtingen in gesprek over de mogelijkheden van een opfriscursus waarmee je snel meer uit je schoolwebsite gaat halen.
16
Mrt
Afgelopen maandag werd het Kentalis Leeshuis feestelijk gelanceerd. De speelse, illustratieve web applicatie is het resultaat van een maandenlange intensieve samenwerking tussen Kentalis en BasisOnline.
01
Mrt
Na een aantal maanden hard (samen)werken, is gisteren de nieuwe Stichting Kindante website gelanceerd.
03
Feb
Ouderbetrokkenheid vergroten, vraagt zoveel meer dan periodiek een nieuwsbrief versturen. Het is namelijk een nieuwe denkwijze die school en ouders helpt samenwerken vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de (school)ontwikkeling van het kind.
12
Jan
Ben jij of ken jij een PHP Developer die naast getalenteerd en ambitieus ook gewoon heel aardig is en zoekende is naar een leuke baan bij een leuk bedrijf?
2015
24
Dec
De feestdagen voor de deur en in sneltreinvaart richting 2016; BasisOnline kijkt voldaan terug op het afgelopen jaar.
16
Nov
Stichting PCPO Trivia, een fusie tussen stichtingen SPCOL en Trivia, kiest BasisOnline voor haar websites. En daar zijn we trots op!
02
Nov
Naast tevreden klanten worden we van niets zo blij als onze oplossingen ook in de soms ontstuimige onderwijspraktijk succesvol blijken. In het artikel 'De kracht van een ouderportaal' in de nieuwe JSW komen een aantal van onze klanten aan het woord...
30
Okt
Afgelopen week was BasisOnline in het midden van het land actief. Montessorischool Zuid uit Hilversum gaat starten met het BasisOnline Ouderportaal en volgde daarom een training.
08
Sep
Alle scholen van Stichting SKOP Pijnacker starten dit schooljaar met het BasisOnline Ouderportaal. "Een logisch vervolg op de Schoolwebsites"
25
Aug
Voor onze schoolwebsite klanten staat er vandaag een grote update van het onderhoudssysteem op stapel. De wat archaïsche vormgeving van het Onderhoud is namelijk ingeruild voor de frisse, eigentijdse stijl die mensen inmiddels van BasisOnline gewend zijn. En hopelijk zijn jullie het met ons eens dat het een enorme verbetering is!
10
Aug
Haal nu met korting het maximale uit je schoolwebsite!
05
Aug
Terwijl onze klanten van een welverdiende zomervakantie genieten, wordt er bij BasisOnline ook tijdens de zomer keihard doorgewerkt aan het verbeteren van onze producten. Soms zijn die innovaties vooral 'onder de motorkap', maar de aankomende verbeteringen zijn gewoonweg niet te missen!
17
Jul
Op een zonnige vrijdagmiddag eind mei lanceerde BasisOnline een actie met haar Ouderportaal. Anderhalve maand later is het weer vrijdagmiddag, en weer zonnig. En dat er een actie was, hebben we geweten!
30
Jun
Omdat alle scholen van Stichting St. Christoffel gaan starten met het Ouderportaal, worden er de komende week drie trainingen op locatie gegeven.
24
Jun
Gisteren vond de tussenevaluatie plaats met de scholen van Stichting Talent Hoorn die vorig schooljaar zijn begonnen met het BasisOnline Ouderportaal.
23
Apr
In Weert was men al begonnen; de andere scholen van de stichting gaan mee met deze succesvolle start. De gehele stichting gaat aan de slag met het Ouderportaal.
16
Apr
'Een goede voorbereiding is het halve werk.' Samen met directeur Cees de Graaf van de Immanuelschool uit Boskoop en leerkracht/mediacoach/ICT-er Geert Bouter van basisschool Kon. Beatrixschool uit Waddinxveen hebben we alle wensen omtrent de 'look and feel' van de websites in kaart gebracht.
27
Feb
En trots dat zijn we, op onze nieuwe aanwinsten! Het belang van school-ouder communicatie neemt steeds meer toe en daarmee ook de behoefte bij zowel ouders als leerkrachten aan laagdrempelige, snelle communicatietools die dit faciliteren en vergemakkelijken.
12
Feb
Een mooi voorbeeld van een suggestie van enkele gebruikers; instructievideo's. We zijn achter de pc gekropen en hebben een eigen Youtubekanaal geopend!
22
Jan
2014 was een succesvol jaar voor BasisOnline. Liefst 135 scholen werden door BasisOnline voorzien van een nieuw jasje.
14
Jan
In de afgelopen maanden heeft BasisOnline voor stichting Fortior een nieuwe responsive maatwerk website gerealiseerd en voor de scholen van de stichting 11 nieuwe schoolwebsites gebouwd op basis van een overkoepelend ontwerp.
08
Jan
Aan de oevers van de Maas en de Niers op de grens van Brabant en Limburg fuseerden afgelopen week officieel stichting SKOMeN en stichting SKBO Bergen tot een sterke nieuwe stichting: Lijn 83 primair onderwijs
07
Jan
Veel van onze scholen maken tegenwoordig gebruik van Facebook. Facebook is namelijk snel en veel ouders en ook kinderen maken gebruik van dit systeem. Echter; wat betekent dit voor de privacy? Dit leggen we graag uit.
30
Dec
BasisOnline is inmiddels begonnen met de ontwikkeling van het Kentalis Leeshuis. Het Kentalis Leeshuis wordt een website waar ouders van dove of slechthorende kinderen tips en adviezen krijgen over leuke activiteiten om in de thuissituatie de leesontwikkeling van hun kind te stimuleren.
2014
15
Dec
Sinds 1 augustus is de wet Passend Onderwijs officieel van kracht. In 77 samenwerkingsverbanden hebben onderwijsorganisaties zich verenigd met als gezamenlijk doel optimaal onderwijs voor elk kind.
20
Nov
De 17 scholen van stichting Kemp en Kind uit Eersel krijgen binnenkort een fris en vernieuwd digitaal visitekaartje. BasisOnline gaat voor elke school een mooie website maken, helemaal in de stijl van de bestuurswebsite, die eerder dit kalenderjaar werd opgeleverd.
18
Nov
De drie basisscholen in Grevenbicht en Spaubeek zijn een fusietraject begonnen om samen kwalitatief goed onderwijs te waarborgen en elke leerling een kansrijke plek te bieden om zich te ontwikkelen.
13
Nov
Vandaag heeft de tussentijdse evaluatie plaatsgevonden met de scholen van stichting Talent in Hoorn die het BasisOnline Ouderportaal zijn gaan gebruiken.
20
Okt
BasisOnline evalueert op dit moment de start met de scholen die na de zomervakantie begonnen met het Ouderportaal. We willen namelijk graag een zo optimaal mogelijke omgeving creëren, en daar hebben we de input van de scholen hard voor nodig.