Vul een zoekterm in
Vul een zoekterm in

Blog

Nieuw project: Het Kentalis Leeshuis

BasisOnline is inmiddels begonnen met de ontwikkeling van het Kentalis Leeshuis. Het Kentalis Leeshuis wordt een website waar ouders van dove of slechthorende kinderen tips en adviezen krijgen over leuke activiteiten om in de thuissituatie de leesontwikkeling van hun kind te stimuleren.
30 december 2014Van de ontbijttafel tot de zolder; in elke kamer worden voorbeelden gegeven. Kentalis maakt zelf videofragmenten met voorbeelden van activiteiten om onder de aandacht te brengen waar ouders specifiek op kunnen letten. Ouders kunnen zo op een leuke manier met hun kind met lezen bezig zijn.
Het plan voor het ontwikkelen van deze website is ontstaan vanuit de kennis die binnen Kentalis aanwezig is over de leesontwikkeling van dove en slechthorende leerlingen. Om de leesontwikkeling van kinderen goed te kunnen stimuleren is een goede samenwerking met ouders van belang. Door het Leeshuis wil Kentalis ouders op een leuke manier ideeŽn aanreiken om thuis met lezen bezig te zijn.

Het initiatief voor het Kentalis Leeshuis komt van een van de scholen van Kentalis, Kentalis Talent, in samenwerking met de Kentalis Academie. Zij hebben voor BasisOnline gekozen "door de ervaring op het gebied van de betrokkenheid van ouders bij het onderwijs en omdat jullie stijl van ontwikkelen ons aansprak". De website is straks openbaar toegankelijk en daarom door iedereen te gebruiken.†BasisOnline is er trots op deze website te mogen ontwerpen en ontwikkelen. Zodra de omgeving 'live' is, zullen we dit vermelden.