Vul een zoekterm in
Vul een zoekterm in

Blog

BasisOnline CMS 3.0 is er!

Voor onze schoolwebsite klanten staat er vandaag een grote update van het onderhoudssysteem op stapel. De wat archa´sche vormgeving van het Onderhoud is namelijk ingeruild voor de frisse, eigentijdse stijl die mensen inmiddels van BasisOnline gewend zijn. En hopelijk zijn jullie het met ons eens dat het een enorme verbetering is!
Print
25 augustus 2015Maar we hebben niet alleen qua uiterlijk het CMS verbeterd, op sommige punten is de werking verbeterd, functionaliteiten toegevoegd of het geheel intu´tiever gemaakt.
Enkele voorbeelden zijn:
Drag & drop uploaden
Je kan voortaan afbeeldingen rechtstreeks vanaf je PC in de teksteditor slepen. Dit kan met meerdere afbeeldingen tegelijk. Ook kun je middels drag and drop direct afbeeldingen in de Beeldbank of Fotoalbum slepen. Datzelfde geldt ook voor bestanden in de Bestandenmodule.

Fotoalbum slideshow
Naast het toevoegen van een nieuws- of kalenderblok en 'video-embed' aan iedere contentpagina, bevat de Gadget nu ook de mogelijkheid om een fotoalbum slideshow of foto index aan pagina's toe te voegen. Handig om snel een pagina te verlevendigen!

Nieuwsitems snel delen op social media
Het delen van nieuwsitems op de website met social media is verder vereenvoudigd. In het item overzicht staat achter ieder nieuwsitem een knopje waarmee je het item kunt delen op Facebook of Twitter.

Knoppen-stijl en kleuren zelf kiezen
Voorheen had iedere schoolwebsite een en dezelfde standaard button-stijl (de grijze functie knopjes). Die knoppen pasten vaak niet optimaal bij het eigentijdse ontwerp van de schoolsite. Vandaar dat je voortaan zelf kunt kiezen uit 3 knopvormen en kleur naar keuze voor wat betreft de website knoppen.

Sneller tekstpagina's opmaken
Aan de pagina editor hebben we de optie Sjablonen toegevoegdáom je pagina op te maken. Bijvoorbeeld met twee of drie afbeeldingen naast elkaar. Of een lijst met links een afbeelding en rechts tekst. Een handig hulpmiddeltje derhalve om snel structuur te geven aan je pagina zonder gehannes met tabellen!