Vul een zoekterm in
Vul een zoekterm in

Blog

Heeft jouw website al een SSL certificaat?

Privacy en veiligheid hebben binnen BasisOnline top prioriteit en ongetwijfeld geldt dat ook voor jouw organisatie. Daarom vragen we nog even je aandacht voor het volgende.
Print
12 april 2017Steeds vaker worden websites die je bezoekt automatisch weergegeven via een versleutelde verbinding. Dat was eerst zo bij bijvoorbeeld banken, overheidsinstellingen en webshops, maar vandaag de dag is een versleutelde verbinding steeds meer de standaard geworden. Sinds kort geeft Google Chrome zelfs op bepaalde websites die niet versleuteld worden weergegeven, het predikaat 'Niet veilig' aan. Dan hoeft je website niet per definitie onveilig te zijn, maar de verbinding tot gegevens die via de website worden verstuurd, staat open.

We raden je daarom aan een SSL-certificaat aan je school- en bestuurswebsites toe te voegen. Een SSL-certificaat is geen vervanger voor het beveiligen van bestanden op je website, maar beveiligt wel alle gegevens die op de website worden ingevuld en verstuurd. Denk aan bijvoorbeeld aanmeld- of contactformulieren.

Een bijkomend voordeel van een SSL-certificaat is dat je website hoger gerangschikt wordt in de zoekresultaten bij zoekmachines. Websites met een certificaat krijgen namelijk voorrang op websites die dat niet hebben.

Sinds enige tijd bieden wij zelf de mogelijkheid aan scholen en stichtingen om een SSL-certificaat toe te voegen aan je domeinnaam. Wij kunnen een dergelijk certificaat aan elke BasisOnline-website toevoegen, ongeacht of de domeinnaam bij ons geregistreerd is.
De kosten van het toevoegen van een SSL-certificaat zijn eenmalig € 100,00 exclusief BTW per domeinnaam, zonder jaarlijkse bijkomende kosten.

Hiermee zijn we, bij wijze van service, aanmerkelijk goedkoper dan landelijk bekende aanbieders. Het aanvragen van zo'n certificaat voor de domeinnamen van jouw organisatie kun je eenvoudig doen via deze link op onze website. Hier vind je ook meer informatie en een uiteenzetting van de voordelen. Nadat we de certificaten hebben toegevoegd, ontvang je daar van ons uiteraard een bevestiging van.