Vul een zoekterm in
Vul een zoekterm in

Blog

Basisonline verlegt haar grenzen

Letterlijk! Helemaal tot aan Zuid-Afrika. De Nederlandse School in Johannesburg en Pretoria (DNS) is heel erg dankbaar en blij met haar nieuwe website én ouderportaal van BasisOnline.
Print
19 januari 2019In juni 2018 is de nieuwe website gelanceerd en aan het begin van het nieuwe schooljaar in augustus zijn ze gestart met het ouderportaal.
 
"We zijn nu een half jaartje verder en iedereen is razend enthousiast. Het team van leerkrachten én de ouders!!", vertelt Nathalie Okker, secretaris van het Bestuur van DNS.

In 2014 woonde Nathalie nog met haar gezin in Nederland en begeleidde, namens OBS De Springplank uit Hazerswoude, de implementatie van hun nieuwe website en het ouderportaal. Nu 4 jaar later, en vele ontwikkelingen verder, viel tóch weer de keuze op de producten van BasisOnline. "Het is gewoon een heel erg gebruiksvriendelijk en intuïtief systeem, waar site en portaal naadloos op elkaar aansluiten."

Met name voor Nederlandse scholen in het buitenland is het extra belangrijk om een goede informatieve website te hebben en goed gevonden te worden. Als je als gezin een nieuw leven start in het buitenland, hetzij als expat, hetzij door emigratie, is het een enorme zoektocht om huizen, scholen, gezondheidszorg, etc. te vinden. Hoe fijn is het dan om al snel te ontdekken dat er voor de kinderen een Nederlandse school is waar ze toch hun kennis van de taal en Nederlandse cultuur op peil kunnen houden.

Met 1 "click" kan heel makkelijk en snel een bericht, door een leerkracht of bestuurslid, zowel op de website als het ouderportaal worden geplaatst. Het is een heel duidelijk en makkelijk systeem om mee te werken. Dit is belangrijk omdat zowel het bestuur als het team ook vaak uit expats bestaan en meestal maar voor een paar jaar in Zuid-Afrika zijn. Het is dus essentieel dat het makkelijk over te dragen is, hoe het systeem achter de site en het portaal werkt.

"Alle communicatie verloopt sinds augustus via het ouderportaal", aldus Titia Tabak, Directeur/Leerkracht van DNS. "Geen losse e-mails meer, geen persoonlijke adres- of e-mailbestanden bijhouden, alles beschikbaar op 1 plek. Verder is het erg prettig dat binnen het ouderportaal alleen ouders van onze school toegang hebben. Door deze besloten omgeving is het onbezorgd foto's van schoolmomenten uploaden; de leerkracht hoeft niet meer na te denken welk kind wel en welk kind niet 'gepubliceerd' mag worden." 
 
Titia Tabak: "BasisOnline biedt eigenlijk alles wat een school nodig heeft! Privacy - gebruikersvriendelijk - tijdsbesparing - overzicht; In no time was iedereen razend enthousiast over BasisOnline!"

Daarnaast kunnen berichten heel specifiek aan bepaalde klassen/groepen worden toegekend. Ouders worden in het ouderportaal dus niet lastig gevallen met een berg aan informatie die niet voor hen bestemd is. Alleen alles wat over de school in het algemeen gaat of over de specifieke klas/groep van hun kind(eren).


De Nederlandse School in Johannesburg en Pretoria (DNS) is een NTC-school, wat staat voor Onderwijs in Nederlandse Taal en Cultuur. Er wordt lesgegeven op het niveau van NTC-R1 en NTC-R2; Dit betekent dat we streven naar een directe, of een zo nauw mogelijke, aansluiting op het Nederlandse en Vlaamse basis- en voortgezet onderwijs.

Nederlandse Inspectie van het Onderwijs houdt toezicht op alle Nederlandse scholen in het buitenland, zo ook die van ons. Daarnaast is De Nederlandse School Johannesburg en Pretoria (Zuid-Afrika) geaccrediteerd door de Stichting Nederlands Onderwijs Buitenland (NOB)